Dubbel glas zorgt voor betere isolatie van je woning

Veel oude huizen in Nederland zijn nog voorzien van enkel glas. Dit is een dunne glassoort die niet stevig is, maar daarnaast ook nog eens een stuk minder isoleert dan dubbel glas. Enkel glas bestaat slechts uit een enkele glasplaat. Hierdoor blijft de warmte niet lang binnen en komt de koude lucht juist makkelijker naar binnen. Enkel glas zorgt ervoor dat er in de wintermaanden meer gas verbruikt wordt en dat is terug te zien op je energierekening.

Dubbel Glas

Betere isolatie

De naam zegt het eigenlijk al grotendeels, maar dubbel glas bestaat uit twee glasplaten. Tussen deze twee glasplaten zit lucht, waardoor je woning beter geïsoleerd wordt. Hierdoor blijft de warmte in de winter beter binnen en is er minder kans dat de koude lucht naar binnen komt. Dit maakt dat de stookkosten een stuk minder hoog zijn en dit zie je aan het eind van de maand weer terug op je energierekening.

Veiligheid

Bijkomend voordeel van dubbel glas is dat het veiliger is. Twee glasplaten zijn immers lastiger te breken dan één glasplaat. Hierdoor is het voor inbrekers een stuk lastiger om je woning binnen te komen. Een ruit van enkel glas is met een simpel elleboogje al te breken. Dit is bij dubbel glas niet het geval, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat er snel een ruit gebroken wordt.

Glas vervangen

Wanneer je woning nog over enkel glas beschikt, is het aan te raden om er over na te denken om dit te laten vervangen door dubbel glas. Zoals je hebt gelezen isoleert dubbel glas beter, waardoor de stookkosten lager zijn. Daarnaast is het een stuk veiliger dan enkel glas. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact op met een glaszetter bij jou in de buurt. Hij kan je vast en zeker meer vertellen over de verschillende mogelijkheden. Daarnaast kan hij het enkele glas binnen de kortste keren vervangen door dubbel glas.